Det ikoniske og oppdaterte Trysilpanelet fra Vyrk har funnet sin plass i det nye Wood Hotel Bodø; et hotellprosjekt med fokus på naturlige materialer og bærekraft. Vyrk AS er stolt leverandør til det storslåtte prosjektet, og leveransen av Trysilpanelet markerer nok et skritt i Vyrk sitt arbeid for å kombinere tradisjon med moderne uttrykk og bærekraftige løsninger.

Det prestisjefylte Wood Hotel Bodø, som er en del av Strawberry-kjeden, hadde offisiell åpning i mai i år. Hotellet setter treverk i fokus, og interiøret preges av naturmaterialer som skaper en varm og innbydende atmosfære.

Trysilpanelets tilbakekomst

Trysilpanelet er benyttet i store deler av hotellet, og har hatt en spennende tilbakekomst på markedet. Det tidligere Bærekraftpanel er nå kjent som Trysilpanelet for å ta tilbake en sterk tradisjon og historie fra Trysil. Navnet bærer med seg en historie fra Vyrk sin avdeling i Trysil som har over 60 års erfaring med produksjon av kvalitetsprodukter med edelfinér. Etter noen større oppgraderinger i samarbeid med arkitekter og Innovasjon Norge satte Vyrk seg som mål å lage det mest bærekraftige panelet på markedet.

«Å kunne benytte Trysilpanelet i et spektakulært byggeprosjekt som Wood Hotel, der treverk og bærekraft er i høysetet var virkelig midt i blinken. Vi er veldig glade for å være en del av et prosjekt som deler vår oppfatning og lidenskap for miljøvennlige løsninger i tre, uttaler Steinar Lyseng, daglig leder i Vyrk». 

Panel med sirkulært system

Trysilpanelet sitt sirkulære system, med unik panteordning, gjør at panelet i prinsippet kan leve evig. Dette bidrar ikke bare til å redusere behovet for hogst og naturinngrep, men også til å binde karbon i hele bruksperioden. Panelet monteres med et fleksibelt klips- og skinnesystem, som gjør at det enkelt kan tas ned og settes opp etter behov, eller produseres med not og fjær, alt etter hva prosjektet krever. Panelet er tydelig modernisert fra den eldre versjonen, og gir et unikt og eksklusivt uttrykk med kvalitetsfinér i ulike treslag og beisfarger.

En hyllest til tradisjon, innovasjon og bærekraft

Wood Hotel Bodø, med byggherre Arthur Buchardt i spissen, ble et virkelig flott prosjekt. Hotellet er inspirert av natur, med bruk av bærekraftige materialer kombinert med moderne design.

«Vi jobber med mange prosjekter nå, og flere av dem involverer tre. Dette er med tanke på kortreist, norsk og bærekraftig materialbruk som bidrar til redusert C02. Vyrk har fremtiden foran seg, og summen av dette er hel ved og skaper både lyst og trygghet til å handle videre, sier byggherre Arthur Buchardt».

Ved å velge Trysilpanelet, velger du ikke bare et estetisk vakkert og funksjonelt produkt, men også et symbol på tradisjon, kvalitet og bærekraft. Vyrk er stolte over å kunne tilby dette produktet til Wood Hotel Bodø og til byggebransjen for øvrig.